torsdag, februar 22, 2018
Tekst str

Brannbiler i 17.mai tog


Peter PirschRundt omkring i landet er det vanlig med brannbiler i 17.mai togene. Det variere litt med om det er gamle brannbiler eller dagens brannbiler som kjører i togene.
I Brannvesenet Sør-Rogaland er det både nye brannbiler og veteranbrannbiler. I Stavanger sentrum kjører Peter Pirsch 1938 mod, og den kjører i barnetoget, "Lende" toget og folketoget. Det er brannfolk som er på jobb som kjører. (foto - Stian Magnussen)
I Kvernavik og Randaberg kjører Kvernavik Brannstasjon med sin mannskapsbil 1999 mod. De er på jobb og hele mannskapet kjører (4stk). Det samme gjør de i Sola, der kjører Forus Brannstasjon både barnetoget og folketoget.
I Tananger kjører en som bor i Tananger en mannskapsbil (reservebil 1992 mod) på sin fritid. Det er da mulig å ha med seg barn i bilen da. Frivillig kjøring er det også på Madla (reservebil 2002 mod) og på Hundvåg med høydematriell 2000 mod.

Det er også kjøring på Ålgård med vetreranbrannbil Volvo fra 1954. Riska bruker sin mannskapsbil, 1989 mod.

WillysPå Jørpeland har de ikke hatt brannbil de siste årene, fordi den har ikke virket. Men det var det forandring på i år, bilen var blitt overhalt til Veteranbrannbiltreffet og motor ble finjustert i vinter. Slik at den nå kunne kjøre i toget, og det var til stor glede for mange. (foto - Jan Knutsen)


I 17mai toget på Hommersåk i Sandnes Kommune stillte Rune Fotland opp med sin brannbil. Riska Brannvern er 60år i år og den anledning ble han invitert med Sandnes Dodgen. (1964 mod)
Den var stasjonert ved Riska brannstasjon fra 1980 til 1988.  (foto - Rune Fotland)


Har dere bilder med brannbiler fra 17.mai på, så kan du sende bildene til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så blir de lagt ut her på siden.


WillysDodge
Dodge
Veteranbrannbiler
Postadresse: Storevardvegen 2, 4056 Tananger     |   E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2015 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved

Logg inn skjema