På flyttefot

Stavanger Brannbilklubb har flyttet til nye lokaler.
Høsten 2012 fikk Stavanger Brannbilklubb oppsigelse på leiekontrakt med Uno Aksjoner i forbindelse med leie av hangar på Sola. Oppsigelsen kom som en følge av at hangaren skulle rives, og tomten tilbakeføres til Avinor.

Jakten på nye lokaler startet. Brannsjefen sendte brev til kommunene Stavanger, Sandnes og Gjesdal om innkalling til møte. Det ble en del møter for å finne løsninger. Det er disse 3 kommunene som eier brannbilene. Brannsjefen har tidligere betalt for leie av hangar, og til deler til bilene. Men han har fått kutt i budsjettet, og har dermed ikke muligheter for å betale lenger.

Stavanger Brannbilklubb har i høst vært i en veldig usikker periode. Hva skjer? Har vi plass til brannbilene? Hvor skal de stå? Blir de stuet vekk i et lager eller skrotet? Blir bilene spredt ut over hele distriktet? Slike spørsmål har svirret rundt i klubben. Og det har vært en litt laber stemning.

Etter en del møter, ble det en befaring på forskjellige lokaler. Og vi fant ett flott lokal som var rimelig i forhold til lokaler i Stavanger området.

Stavanger Kommune, Sandnes Kommune og Gjesdal Kommune har blitt enige om at de skal dekke utgifter til lokalet og drift. De vil ta vare på by-historien til brannbilene. Det er jo kjempeflott. Stor takk til kommunene. Siden de ville dekke dette, så får vi 1 stk Willys jeep fra Gjesdal Kommune, 1 stk Hansa Loyd stigebil, og en dampsprøyte som har stått på et lager til Sandnes Kommune.

Kommunene har inngått avtale med Stavanger Brannbilklubb om at vi skal ta vare på brannbilene, restaurere brannbiler og kan bruke dem etter eget ønske.

Lokalet er i Oltedal, fabrikklokalene til Svanedal Ullvarefabrikk. Her er det lyse og trivelige lokaler, med god plass til brannbilene.

Stavanger Brannbilklubb overtok nøklene fredag 8. mars. Lørdag startet vi flyttingen. Vi kjørte 4 brannbiler og 3 lastebil last opp til Oltedal på første flyttedag. I løpet av uken har vi fått god hjelp av Viking Redningstjeneste Stavanger med flytting av 4 biler som vi ikke kunne kjøre opp. Vi har også kjørt flere turer med lastebilen som var fylt opp med pumper, slanger og diverse annet utstyr i løpet av uken. Alt utstyr måtte være ute av hangaren på Sola innen fredag 22. mars. Og det har vi klart med god margin Smile

En Stor Takk til alle som har deltatt for at Stavanger Brannbilklubb har fått nye lokaler, og klart å flytte inn innen fristen.

 

Stavanger Brannbilklubb er åpen for alle som har interesse for brannbiler, og vi tar i mot flere medlemer.

Klubbdag er onsdager 18.00 - 21.00. Velkommen alle sammen

Ny adresse er: Bygdaveien 104, 4333 Oltedal

 

Stavanger Brannbilklubb
Besøksadresse: Flådåveien 2, 4331 Ålgård   |   Postadresse: c/o Stian Magnussen, Storevardvegen 2, 4056 Tananger
Org.nr: 993 748 137   |   E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2021 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved