Bergen Brannvesen inviterte til veteranbrannbiltreff 5.-7. August 2005 i forbindelse med Nordsteam fetsivalen 2005.

005_JPG.jpgDet var 29 veteranbrannbiler som var utstilt og kjørte rundturer med blålys og sirene i Bergen. Veteranbrannbilene kom fra Kristiansund til Oslo.

 

Veteran brannbil treffet startet fredags morgen. Det var felles frokost for alle deltakere på brannstasjonen. Offisiell åpning kl 11.00. Det var åpen utstilling fra kl 11.00 - 13.00. 063_JPG.jpgMange tok turen til brannstasjonen og kikket på brannbilene. Bergen Brandkorps Musikkorps hadde en fin konsert for alle som var på brannstasjonen.
Det ble også arrangert bensinfyllingsturer til en bensinstasjon med gammel bensinpumpe.
Brannbilen kjørte da i følge på 5 - 6 biler etter hverandre med blålys og sirene. Dette bare for å markere bilene og treffet.
098_JPG.jpgDet var også muligheter for folk i gata til å sitte på med veteranbrannbiler den ene veien, og veteranbåt i retur.
For de som ikke var med på rundtur var det ettermiddagskaffe på Skansen brannstasjon. Stasjonen var bemannet bla. med Scania Vabis 1925 modell fra Moss.


Historisk Utrykning
Det ble arrangert 4 historiske utrykninger fra 20, 30, 50 og 60 tallet fra brannstasjonen og ned til bryggen.
I 20 talls utrykningen deltok Bergen med De la Heye 1923 mod - Trøgstad (Askim ) med Scania Vabis 1925 mod - Kristiansund med Leyland 1925 mod og Halden med Volvo Maskinstige fra 1937 . Alle åpne biler
I 30 talls utrykningen deltok Stavanger med sin Peter Pirsch 1938 Voss med sin Magirus 1932 Arendal med sin Chevrolet 1938 og Kristiansand med sin Volvo fra 1938. Peter Pirsch og Magirus er åpne biler.
I 50 talls utrykningen deltok Oslo med sin Reo fra 1950 - Førde med sin Willys fra 1956 og Bergen med sin Volvo fra 1952
I 60 talls utrykningen deltok Bergen med sin Magirus maskinstige fra 1964 - Kjetil Haga med sin Dodge fra 1963 ( tidlige gått i Sandnes) Halden med sin Magirus fra 1964 og Bergen med en Willys fra 1963, sykebil og VW boble politibil.
Det var vanvittig mange mennesker som såg på oss. Det var rene 17. mai stemningen. Kjempekjekt.

075_JPG.jpgVeteranbrannbåten "Nøkk" fra Stavanger var også opp i Bergen, de lå ute i vågen og åpnet alle vannkanonene slik at det ble en fin oppvisning. Etter denne utrykningen var det tilbake for å parkere bilene. Gamle Salten tok oss med på en rundtur på sjøen. Her ble det servert reker, og salg av drikkevarer. Bergen Brandkorps Musikkorps og band fra Stavanger spilt for oss.

Noen måtte bruke fredagen til å "skru" på brannbilen sin. Det var diesel-problemer

Parade
Lørdag var det oppstilling av alle bilene på festplassen i Bergen. Det var mye folk som kom for å se på veteranbrannbilene. Kl 12.45 startet paraden. Den gikk ned til brygga, bort til utenriksterminalen, tilbake langs hele brygga og ut på andre siden av vågen, og tilbake til Brannstasjonen. Det var veldig mye folk langs ruta. Jeg tror ikke noen har tatt så mange bilder av meg på en gang før. "Alle" knipset bilder av oss. Det var 25 biler som deltok i paraden.
Totalt var det 29 biler på veteranbrannbiltreffet.
070_JPG.jpg
Det var også pumpekjørings konkurranse nede på bryggen, med bla Nøkk som hadde oppvisning med alle vannkanonene i svev.

Kl 18.00 var det Brannsjefens mottagelse for deltagere og arrangører. Brannsjefen takket for et kjempefint arrangement og for at så mange biler og deltaker var kommet til Bergen.
Etterpå var det grillfest i Hovedstasjonen for deltagere og ansatte i Bergen Brannvesen. Her spilte Bergen Brandkorps Musikkorps og et Blues band

Brannmuseet

På søndag var det tur ut til Brannmuseet på Arna Brannstasjon. Var åpent for deltagere og ansatte i Bergen Brannvesen m. Familier.

Nordsteam 2005
Veteranbrannbiltreffet var en del av Nordsteam 2005 veteranskips- og samferdselsfestival. Dagene 3. til 7. august 2005 ble Bergen og Vågen stedet for årets store veteranskips- og samferdselsfestival. Det var veteranskip som var åpne for publikum, og som tok publikum med på båttur rundt i Bergen. Nøkk, Gamle Salten, Rogaland og Riskafjord II deltok fra Stavanger. Det var også utstilt veteran biler og traktorer. Fra Storbritannia var det gamle steam traktorer som kjørte rundt i gatene. Beregninger som er gjort viser at det har vært 45 - 50.000 mennesker hver dag. Det er snakk om at Nordsteam kommer til Stavanger 2008. Håper det er mulig å arrangere et veteranbrannbil treff i den forbindelsen.

Tusen Takk til Bergen Brannvesen for veldigt fint veteranbrannbil treff.

Linker:

Nordsteam.no

Norphoto.no  

Veteranbrannbiler
Postadresse: Storevardvegen 2, 4056 Tananger     |   E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2021 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved