Bilder
All
Brannbiler
Båter
Biler
Reo
Reo
Oversikt
Oversikt
Dodge
Dodge
Maskinstige
Maskinstige
Fiskebåt
Fiskebåt
Seilbåt
Seilbåt
Skip
Skip
3 båter
3 båter
Veteranbil
Veteranbil
Politibil
Politibil
liten lastebil
liten lastebil
Volkswagen
Volkswagen

Veteranbrannbiltreff 2021

Flekkefjord brannbilklubb inviterer til veteranbrannbiltreff 12.- 15. august 2021i Flekkefjord.

Veteranbrannbiltreff 2008, Stavanger

Her er info om veteranbrannbiltreffet i Stavanger 2008, som ble arrangert sammen med Nordsteam (veteranbåt og samferdsels festival). Stavanger var kulturhovedstad i 2008.

Busser
Rutehistorisk forening stillte opp med gamle busser, som blant annet det var muligheter for en tur med.
Båter
Det var mange flotte veteranbåter som var med på Nordstem
Biler
Gammelbilens venner stilte opp med sine veteranbrannbiler.
Brannbiler
Det var 40 veteranbrannbiler på treffet.
Stavangers indre havn "Vågen": har de siste årene fått en omfattende oppgradering og fremstår nå som den ideelle rammen rundt et stevne med damp og motor fra hele Norden. Når Stavanger i tillegg er valgt til Europeisk kulturhovedstad 2008 - da ligger det virkelig til rette for et bemerkelsesverdig arrangement. Nordsteam 2008 vil også gi store muligheter til å formidle det verne- og bevaringsarbeidet som foregår. Her kan vi få overbevist både tilreisende gjester, distriktets egne innbyggere og våre myndigheter hvilken betydning det har å ta vare på disse flotte  kulturminnene.

 

Stavanger har alltid vært et knutepunkt mellom Jærens jordbruk og industri, Ryfylke-fjordenes fiske, frakt og småbruk - og byens handel, rederier og skipsbygging. Nordsteam 2008 vil derfor trekke inn en bredere samferdsel enn den som foregår på sjøen; vi har bl.a. alliert oss med gode krefter innen veteranbuss, -bil, -tog og lokalhistorie for å gi det brede kulturhistoriske engasjementet som vi ønsker å vise re gjester. Det ligger for eksempel an til å bli norgeshistoriens største samling av historiske brannbiler.

 De siste årene har vi arrangert Veteranbåtfestival; som prøveprosjekt og oppvarming for Nordsteam i kulturbyåret. Dette har gitt oss verdifulle erfaringer som vi nå bygger videre på. Et attraktivt særtrekk ved Stavanger er det nære og varierte fjordlandskapet, sammen med de mange delvis nedlagte dampskipskaiene. Dette gir mulighet for "rutetrafikk" med innlagt mimring og fine opplevelsesturer til Lysefjorden og Prekestolen.

 Alt i alt legger vi opp til et variert program, med noe for enhver smak. Alle dagene vil f.eks små dampbåter ta gjester med rundt i havneområdet, kombinert med turer med noen av de mange veterankjøretøyene. Det blir kystkulturelle opplevelsesturer til Engøyholmen og Natvigs Minde, med innlagt underholdning og konkurranser.

 Den foreløpige programskissen ser slik ut, men de som steller med programmet har hodene fulle av gode ideer; noe av det som er nevnt kan komme på andre dager, men mye bra kommer også i tillegg både på land og sjø:

Onsdag 06. aug.

Fartøyene ankommer utover dagen og kvelden, mange holder åpent for omvisning, servering og formidling av sin egen historie.
Små dampbåter går gratisturer med passasjerer i Vågen (dette gjelder alle dager)

Torsdag 07. aug.

Alle tilreisende fartøyer og veterankjøretøyer er på plass.
Offisiell åpning av Nordsteam 2008., kl 1800
Markering av 1OO-årsjubilantene D/S Oster og D/S Børøysund. Veteranskipenes "Fugl Fønix" D/S Stord og den nyrestaurerte nattruten Sandnes blir med på en representativ innseiling i Vågen
Representasjonsturer med klenodiene Bohuslan og Sandnes, for deltagere og inviterte. Forhåpentlig blir også Stord, Oster, Børøysund og andre med.
Det bygger opp til norgeshistoriens største samling av veteranbrannbiler som i løpet av helgen vil demonstrere minst tre generasjoners brann- og redningsarbeid.
Vi får varierte aktiviteter omkring de gamle kretøyene og vi regner med "Bluescruise", utstillinger, underholdning, etc

Fredag 08. aug.

Åpne båter hele dagen, noen drar ut på turer i Ryfylke og alle besøkende inviteres til å bli med i "rutetrafikk" til noen av de gamle dampskipskaiene for å oppleve litt av det som de fastboende har stelt i stand for å vise litt av miljøet fra "gamle dager".
Veteranbrannbiler, -busser og andre veterankjøretøyer i er full drift med barn og voksne.
Nostalgitur med den tidligere hurtigruten "Ragnvald Jarl"
Kapproing på havnen, med tre heat som feks "by mot by", "firma mot firma" og "alt tillatt "

Lørdag 09. aug.

De største deltagerfartøyene drar på konvoytur til Prekestolen og ved avgang blir det god stemning med liv og røre i havnebassenget.
Alle som har lyst inviteres til å være med på turen innover Lysefjorden og private fritidsbåter må gjeme følge med ....
• N
økk demonstrerer sine vannkanoner og hele havnebildet vil være et godt tverrsnitt av de siste 100 års maritime historie.
På land skal folk og utstyr fra brann- og rednings etatene vise hvordan man opp gjennom årene har utviklet sine metoder og utstyr
Hele dagen er veteranbusser og -biler i er full drift med barn og voksne. Vi legger opp til rundturer med avstigning og omstigning, slik at flest mulig får oppleve mest mulig.
Tidlig lørdag kveld blir det i samarbeid med utebransjen en virkelig flott konsert med internasjonale stjerner.
Senere lørdag kveld har vi et eget arrangement for mannskapene på deltagende fartøyer, sammen med de som kommer med sine gamle kretøy og alle andre som deltar i Nordsteam 2008.

Søndag 10. aug

For alle som ennå ikke har fått nok legger vi opp til en samseiling og familietur i Ryfylke; som en siste anledning til å oppleve den fine kombinasjonen av damp, diesel, fjorder, sommer og sol ©
Det offisielle delen av Nordstearn 2008 avsluttes, men noen av de tilreisende fartøyene vil nok benytte anledningen til å forlenge oppholdet ...

 Dette programmet er foreløpig, men vi håper og tror at den endelige versjonen vil gi en rekke med varierte opplevelser, slik at alle deltagerne ser tilbake på Nordstearn 2008, i Stavanger med en lang rekke gode minner!

 Så nå er det opp til dere å legge opp sommerens program slik at det passer med en tur til Nordsteam 2008 i Stavanger. Søknad om plass på arrangement ordnes ved å fylle ut skjema på hjemmesiden vår www.nordsteam2008.no

På den nettopp påbegynte hjemmesiden viser vi en del av de båtene som vi venter å se i Stavanger fra 06. til 10. august i år. Hjemmesiden utvikles litt etter hvert og vi kommer straks inn med informasjon om både biler, busser, tog - og enda mange flere båter

Når det gjelder drivstofftilskudd for våre langveisfarende gjester, så ber vi de som er avhengige av økonomisk tilskudd om å ta kontakt, så finner vi en løsning.

 Vi ser frem til å høre fra dere og skulle noen ha spørsmål eller tilbakemeldinger er det bare å kontakte oss på:   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mer utfyllende materiell for Nordsteam kommer etter hvert.


Veteranbrannbiler
Postadresse: Storevardvegen 2, 4056 Tananger     |   E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2021 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved