Bilder
All
Brannbiler
Båter
Biler
Reo
Reo
Oversikt
Oversikt
Dodge
Dodge
Maskinstige
Maskinstige
Fiskebåt
Fiskebåt
Seilbåt
Seilbåt
Skip
Skip
3 båter
3 båter
Veteranbil
Veteranbil
Politibil
Politibil
liten lastebil
liten lastebil
Volkswagen
Volkswagen

Veteranbrannbiltreff 2021

Flekkefjord brannbilklubb inviterer til veteranbrannbiltreff 12.- 15. august 2021i Flekkefjord.

Veteranbrannbiltreff 2008, Stavanger

Her er info om veteranbrannbiltreffet i Stavanger 2008, som ble arrangert sammen med Nordsteam (veteranbåt og samferdsels festival). Stavanger var kulturhovedstad i 2008.

Busser
Rutehistorisk forening stillte opp med gamle busser, som blant annet det var muligheter for en tur med.
Båter
Det var mange flotte veteranbåter som var med på Nordstem
Biler
Gammelbilens venner stilte opp med sine veteranbrannbiler.
Brannbiler
Det var 40 veteranbrannbiler på treffet.
Leyland 1925 fra Kristiansund. Stakk av med prisen som deltakernes favoritt.8.-10. august 2008  inviterte Brannvesenet Sør-Rogaland til treff for gamle brannbiler. Treffet ble arrangert i samarbeid  med Nordsteam 2008, og viste på en fortreffelig måte norsk samferdselshistories utvikling fra sjø til land. Gamle dampbåter og veteranbrannbiler greide på en flott måte å gjøre de solfyllte augustdagene til en folkefest for regionens befolkning og for tilreisende turister.

Etter treff i Trøgstad, Bergen og Oslo var det Stavangers tur til å invitere til treff for gamle brannbiler. Planleggingen begynte i mai 2006, og tok seg kraftig opp høsten 2007 etter at vi hadde vært på Oslotreffet. På et tidspunkt hadde vi ca. 60 biler på listen over aktuelle deltagende biler. Vi ble litt skremt med tanken, men nå er det nå slik med gamle biler at en ting er å ha lyst til å komme, en helt annen ting er om bilen klare turen. Da programbladet gikk trykken var tallet redusert til 44, og at det på treffet dukket opp 37 biler må vi si oss veldig godt fornøyd med. Uansett antall biler så er vi nå, etter fire treff, blitt en stor ”familie” som har det svært hyggelig sammen når vi møtes.

Torsdag dukket de første tilreisende biler opp, og de som hadde lyst tok noen turer i sentrum for å lage litt ”leven”. Offisiell åpning av Nordstem var også denne dagen, og brannbilene var med i en spontankonsert for dampfløyter og brannbilsirener. Det ble også noen turer i sentrum med små og litt større barn (les: voksne), som fikk sin drøm om å kjøre brannbil oppfylt.

StrandkaienFredag samlet alle bilene seg på Strandkaien for åpning av treffet ved varaordfører Bjørg Tysdal Moe og brannsjef Egil Øverland. Utover dagen fikk publikum anledning til å besiktige alle de flotte doningene, der også mannskapene stilte i tidsriktige uniformer. På ettermiddagen var det tid for ”brannbilrally”, der turen gikk fra Stavanger til Sandnes Brannstasjon videre til Flymuseet på Sola og retur Stavanger. Det var diverse poster underveis, slik at både sjåfør og mannskap fikk anledning til å vise sine ferdigheter. Om kvelden ble det dekket til ca. 200 personer på Stavanger Brannstasjon for festlig lag og utdeling av premier etter rallyet.

Lørdag startet dagen med ”historiske utrykninger” med biler fra 20/30, 40/50, 60/70 tallet. Utrykningene startet fra domkirkeplassen, der den gamle brannstasjonen lå frem til 1956, og gikk ned til Stavanger Sjøfartsmuseum på Strandkaien. Til sist fikk dagens vaktlag vist seg fram med nåtidens flotte gule doninger! På ettermiddagen kjørte alle brannbilene i kortesje en runde i byen til forlystelse for mannskap, passasjerer og ikke minst de tusenvis av publikum som var samlet i Stavanger sentrum. Under treffet lå det hver dag store cruiseskip i vågen.
Lørdag var Queen Elisabeth 2. innom Stavanger for siste gang, og Nordsteam oppfordret derfor alle veteranbåtene og andre sjøfarende å følge Q2 ut byfjorden . Øyvin Konglevoll fra Bergen BV brukte sine kontakter i båtmiljøet, slik at alle deltagerne på brannbiltreffet fikk en uforglemmelig båttur i Ryfylke-bassenget. Vi takker Øyvin for dette tiltaket! Uforglemmelig ble også båtturen for passasjerene på D/S Børøysund som ble nedspylt av veteranbrannbåten ”Nøkk”. Med sine 14 000 l/m ville den vise hvem som hadde en lengste strålen. Dette til stor forlystelse for ”Oslogjengen” som var om bord på D/S Granvin. Lørdagskvelden ble avsluttet med reker og tilbehør om bord på gamle hurtigruteskipet Ragnvald Jarl, nå M/S Sjøkurs.

Karene fra Flekkefjord løser oppgaver på Sola FlymuseumSøndagen hadde vi planer om en ”søndagstur” til Veteranbrannbilklubben Sør-Rogaland på Sola, og videre innom til Rogaland Krigshistoriske Museum, også på Sola, for til sist å ende opp på Rogaland Bilmuseum, Sandnes. Nå ble det ikke mange deltagere på denne turen, da de fleste hadde mer enn nok med å komme seg opp av sengehalmen for å få lastet opp sine doninger til den lange turen hjem. Noen skulle med tog, andre på tralle, flere med ferjer og enkelte skulle heises om bord i båter.

For oss i komiteen var det noen svært hyggelige, men hektiske dager. Det var verd innsatsen, siden vi bare har fått positive tilbakemeldinger. Vi vil takke alle tilreisende som tok turen, og vi gleder oss allerede til å møte dere igjen i Oslo i 2011 (om ikke før).

Vi ønsker dere også en God Jul og et Godt Nyttår!     
Hilsen Komiteen. De la Heye 1923 fra Bergen. Dampbåter og gamle brannbiler hører sammen!
Fra brannbilrallyet, parkering foran Sola FlymuseumMagirus 1956 fra Bergen. Historisk utrykning til StrandkaienReo 1950 fra Oslo. Historisk utrykning fra DomkirkeplassenDodge 1963. Truls Halvorsen fra Gjerdrum fikk pris for lengst kjørte distanse på egne hjul!
Veteranbrannbiler
Postadresse: Storevardvegen 2, 4056 Tananger     |   E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2021 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved