PublikumsprisenOslo Brann og redningsetat har 150 års jubileum og Brannmuseet i Oslo har 25 års jubileum i år. I forbindelse med disse jubileumene så arrangerte de et veteranbrannbiltreff i Oslo.
Det var 43 biler i Oslo fra Trondheim til Halden, og det var faktisk brannbiler fra Sverige og Danmark.

Stavanger Brannbilklubb reiste til Oslo med 3 biler, 2 privat eide biler og Peter Pirsch fra Stavanger. Morten Jørgensen, Svein Knutsen, Jan Knutsen, Oddbjørn Leikvoll, Arne Magnussen og Stian Magnussen - Peter Pirsch fra "Stavanger Brannvesen".
Rune Fotland og  Reidar Fotland - Dodge fra "Sandnes Brannvesen" (privat).
Tor Inge Fjermestad - Chevrolet fra "Stavanger Brannvesen"(privat).

Fredag
Fredag var det registrering og utstilling av brannbiler på Youngstorget. Offisiell åpning med Brannsjefen i Oslo og  varaordfører i Oslo.  Etter en stund på Youngstorget, ble brannbilene sent ut på tur til Briskeby brannstasjon. Vi  fikk utdelt hvert sitt kart, og lykke til :)
Vi havnet mellom 2 biler fra Sverige, og kjørte innom slottet. Kongen var ikke hjemme så vi snudde og reiste videre til Briskeby brannstasjon.
Her var det konkurranser  om å fylle en bøtte vann fra en gammel pumpe på tid, og nøyaktighetskjøring med brannbilen.

Så gikk turen ut til Bygdøy til Folkemuseet der. Her var det mye folk som så på. Etterpå gikk turen hjem til hovedbrannstasjonen for parkering.

Parade
Lørdag var det brannbilparade fra Stortorget. Her startet de åpne bilene. Vi kom 50 meter ut i paraden, så stoppet bilen. Den ville ikke gå hverken fremover eller bakover. Hva gjør vi nå ???
Vi kontaktet arrangørene og de sa vi skulle bli slept av en brannbil som stod der. Vi kontaktet dem og ble slept ned. Det var ikke helt slik vi ville kjøre i paraden, men slik ble det. 
Når vi kom ned til rådhusplassen, så vi hva som var galt. Stikkakslingen på venstre bakhjul, var gått ut. Vi tok av dekselet, og oppdaget at alle 8 bolter var knekt av.
Vi trillet bilen inn på oppstilingsplassen. Her var det mange folk som kom for å se på alle de flotte brannbilene. Publikum kunne stemme på hvilken brannbil som var flottest.
Det ble skutt brannskudd fra Akershus festning, noe som ikke er gjort på 132 år. Alle brannbilene svarte da med sirene og lyder etterpå.
Oslo Brann og redningsetat hadde oppvisning med trafikkulykke og bil i sjøen.

Publikumsprisen
Det var veldig mye folk som var å så på utstilingen. Vi fikk mye skrøyd av Peter Pirsch. Det er jo kjekt å høre på.
Kl 15.00 var det tid for kåring av 3 flotteste bilene som publikum mente. 3. plassen gikk til hest med brann stige, 2. Plass gikk til Aa-ford fra Flekkefjord, og 1. plass gikk til Peter Pirsch fra Stavanger.
Svein og Stian var oppe og mottok premien.

Senere ble Pirsch'en hentet av Viking Redningstjeneste og kjørt opp til hovedbrannstasjonen.
På kvelden var det fest middag i vognhallen på hovedbrannstasjonen.
Det var sol fra klar himmel hele helgen, slik at det ble en flott helg.

Premien
Stavanger Brannbilklubb
Besøksadresse: Bygdaveien 104, 4333 Oltedal   |   Postadresse: c/o Stian Magnussen, Storevardvegen 2, 4056 Tananger
Org.nr: 993 748 137   |   E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2015 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved