logo
Til alle motorrelaterte klubber, lag og foreninger i Norge

NASJONAL MOTORDAG 12. juni, 2011

”Nasjonal Motordag er en landsomfattende markering der lokale klubber, lag og foreninger med motorinteresse setter fokus på motorhobbyen...”
AMCAR har, med bakgrunn i forslag fremmet av medlem Erling Storstrøm på vårt Klubb- og medlemsforum i 2009, tatt initiativ til en Nasjonal Motordag i Norge. Sverige har hatt sin ”motordag” i noen år nå, det samme har Danmark. Nå er det på tide at også Norge får det.

AMCAR mener det blir viktigere og viktigere at de som har en motor- og kjøretøyhobby synliggjør denne ovenfor omverdenen. Det er en stor og mangfoldig interesse for motor og motorhistorie i vårt land. Men mye av det synes ikke, og det ønsker AMCAR å gjøre noe med. Vi tar derfor initiativ til at den andre lørdagen i juni, hvert år, skal etableres som en Nasjonal Motordag i Norge. En slags ”motorhobbyens 17. mai”.

For at dette virkelig skal bli en Nasjonal Motordag, må alle motormiljø stille opp og dra ”lasset” samme vei. Om man holder på med bil, motor, traktor, motorsykkel, fly, trikk, tog, motorsport, båt etc. – nytt eller gammelt, originalt eller modifisert - så skal alle være med. Navnet ”Nasjonal Motordag” er valgt nettopp av den årsak at man ikke ønsker å ekskludere noen.

For å markere dagen oppfordrer vi alle motorklubber og motorhistoriske klubber til å ha en eller annen form for aktivitet i sitt nærområde. Så langt som mulig bør det være et åpent arrangement med fri entre for deltakere og publikum. Men det er på ingen måte slik at alle MÅ arrangere noe, eller ha en organiserte aktivitet. Det aller viktigste budskapet på Nasjonal Motordag er å vise mangfoldet. Være inkluderende. Og sist men ikke minst, ta et initiativ slik at man klarer å gjøre seg og hobbyen synlig, og bli lagt merke til på en positiv måte.

AMCAR ønsker at publikum, media og styresmakter skal få se hvor mange som har ”motor” som hobby. Og vi ønsker at den sosiale og kulturfremmende verdien av hobbyen vår skal komme til syne denne dagen, over alt i Norge.

AMCAR legger ikke skjul på at man godt kunne tenke seg å benytte den nasjonale motordagen for å samle inn penger til et Nasjonalt Motormuseum. Vi mener Norge mangler et slikt museum. Og vi vil se på muligheten allerede for 2011, om vi skal gjøre Nasjonal Motordag til en innsamlingsdag for et Nasjonalt Motormuseum. For det er masse motorhistorie og motor kulturhistorie i Norge som bør ivaretas. I tillegg bygges det mange fine ”kunstverk på hjul”. Alt fortjener en bedre skjebne i det lange løp enn å støve ned i en privat samling eller i en bortgjemt garasje.

En Nasjonal Motordag er også en ypperlig anledning for lokale motorklubber til å samarbeide på tvers av interessefeltene sine, og dermed øke felles forståelse og å knytte nye bånd. Sammen er vi sterkere. En Nasjonal Motordag vil synliggjøre ovenfor styrende myndigheter, både lokalt og sentralt, at vi er en stor gruppe som engasjerer et bredt lag av befolkningen. En gruppe det må tas hensyn til i samfunnet. Vi utfører mye bra sosialt og frivillig arbeid. Vi engasjerer fra barn og unge til de eldste – uansett kjønn. Og vi ivaretar norsk motorhistorie til glede for samfunnet.

Så la oss ta et tak sammen og markere vårt mangfold og vår hobby den 12. juni 2010. Vi oppfordrer dere alle til å spre budskapet i alle kanaler, og vi håper at så mange som mulig av landets motorklubber, lag og foreninger markerer dagen med en aktivitet. Og at hver og en med motorinteresse stiller opp på disse aktivitetene.

Litt om markedsføring
AMCAR ser det som naturlig at de landsdekkende hovedorganisasjonene innenfor hvert emne bidrar til en nasjonal markedsføring. Vi som organisasjoner bør sørge for å få rikspolitikere og riksmedia på banen.

Men det mest naturlige er at de lokale lag og foreninger selv tar seg av den lokale markedsføringen og varsling til lokal media og politikere. Det AMCAR håper er at alle ser fordelen med å benytte felles budskap og felles utseende. Derfor produserer vi redigerbare annonsemoduler for trykket media og web. Hvis dere som arrangører benytter dere av dette materiellet vil Nasjonal Motordag ”tapetsere” media i forkant. Og på den måten skal det godt gjøres at publikum og deltakere ikke har fått med seg at lørdag 12. juni er Nasjonal Motordag. Til hjelp for de lokale klubbene vil AMCAR utarbeide en enkel ”dreiebok” for Nasjonal Motordag. Vi vil utforme enkle pressemeldinger og lage, som tidligere nevnt, redigerbare annonser i forskjellige formater. Alt hjelpematerialet vil bli lagt ut på www.amcar.no i løpet av 1. halvdel av mars 2010. AMCAR inviterer alle til fri benyttelse av dette PR-materiellet.
Stavanger Brannbilklubb
Besøksadresse: Bygdaveien 104, 4333 Oltedal   |   Postadresse: c/o Stian Magnussen, Storevardvegen 2, 4056 Tananger
Org.nr: 993 748 137   |   E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2015 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved